Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Danindonesie

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Danique via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 30-05-2014 Afronding ... (6)
  • 20-05-2014 Een emotionele ... (7)
  • 13-05-2014 And I said, what ... (6)
  • 06-05-2014 Vulkaangevaar en ... (9)
  • 25-04-2014 Afscheid nemen ... (8)

Statistieken

Dit dagboek is 12418 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag And I said, what about, breakfast at Jacky's!

Toon op kaart

13 mei 2014 | Door: Danique Beekmans

Aantal keer bekeken 546   Aantal reacties 6   Jogjakarta, Indonesië
a A

And I said, what about, breakfast at Jacky's!

Ik was er erg bang voor dat ik me heel eenzaam zou voelen deze week, nu al mijn Nederlandse huisgenootjes zouden rondtrekken bij andere eilanden, Reza nog steeds weg is en Nanda ook naar Thailand zou vertrekken voor twee weken.Vrijdagmiddag heb ik Janna en Jimmy naar het vliegveld gebracht samen met Nanda en direct daarna had ik niet echt plannen meer voor de hele week. Echter is op vrijdag natuurlijk Bintang Sajojo night. Nanda stelde voor om met me mee te gaan en in de avond hadden we dan daar ook weer afgesproken. Eigenlijk had ik dus verwacht dat het er ontzettend leeg zou zijn, maar ook mijn vrienden Jacky, Mario, Lukki, Ade, Sylvie en Misha. Niks alleen dus! Nog zat mensen hier! Ook waren er nog twee andere meiden uit Nederland daar.
Jacky had voorgesteld om nog een barbeque bij hem thuis te doen, voordat het hoogseizoen losbarst en hij daar geen tijd meer voor heeft. Zaterdag zouden we dus naar Jacky's huis bij de Borobudur tempel rijden, om daar te barbequeen en de nacht door te brengen in zijn luxe vakantieparkje. We zijn pas laat in de middag vertrokken op de scootertjes, omdat in de middag de zon ten volle scheen en het ongeveer 38 graden was. Veuls te hêêt!
Onderweg hebben we nog een aantal ERG gave Harley Davidson motoren gezien, vanwege de grote HD-bijeenkomst bij vulkaan Merapi dit weekend.
Dit is zo'n groot festival dat vrijwel alle eigenaren van een HD uit Indonesie daar naartoe komen.
Voor de barbeque had Jacky een vijf-sterren chef ingehuurd. (Ja zo goed weet deze baas alles te regelen). Het eten was dan ook echt God-de-lijk!
Ook konden we tijdens het eten kijken naar traditionele dansers die voor ons optraden. Later in de avond zijn we nog even naar het centrum van Borobudur gegaan, omdat er een festival voor traditionele dans zou zijn.
Wanneer wij daar aankwamen, was het alweer bijna voorbij.
Ik heb het niet goed kunnen zien, want het was erg druk, maar blijkbaar is er een gozer uit het publiek helemaal geflipt bij een dans.

Het verhaal achter deze dans is dat de 'meester' danst met een masker. Hij laat een geest in dit masker komen, waardoor hij de dans zo kan uitvoeren. Blijkbaar raken deze dansers dan in een soort trance. Wanneer je dan aangeraakt wordt, door iemand in zo'n trance, geraak je hier ook direct in. Toen de man uit het publiek werd besprongen door de 'meester' raakte hij dus blijkbaar ook in die trance. Het leek op een soort exorcisme. Hele gekke, spastische lichaamsbewegingen. Zijn nek onnatuurlijk ver naar achteren gebogen en ogen zodanig weggedraaid dat er alleen maar wit te zien is. De show werd direct gestopt en het festival was voorbij. Een paar minuten later kwam de man weer uit zijn trance.
Volgens Jacky zijn er mensen die in deze trance kokosnoot eten of zelfs glas. En wanneer de trance dan voorbij is, of volgens het verhaal; de geest het lichaam heeft verlaten, is het glas ook uit het lichaam verdwenen.
Ik weet niet, ik ben wat te nuchter voor dit verhaal, maar toch wel gek als je zag hoe deze man zich bewoog. Heel erg onnatuurlijk.

De volgende dag hebben we nog gegeten bij een visrestaurant, waarbij eten met de handen gebruikelijk was. Ik kreeg de vraag of mij dat wel lag, als Nederlander. 'Natuurlijk kan ik dat! Ik zit inmiddels al 3 maanden in Indonesie!'
Maar later kreeg ik de reactie dat ik leek op zo'n grijparm van de kermis, wanneer ik rijst met mijn handen at, waarop een cursus met-de-handen-eten volgde. Wat een faalhaas ben je dan, als je zelfs faalt in het eten met je handen. Hoe moeilijk kan dat nou zijn?

Toch durfde Jacky het nog aan mij te laten rijden in zijn nieuwe, lichtblauwe, oldtimer kever. Met het Indonesisch verkeer, stuur rechts, versnellingspook links, smalle straatjes en een chauffeur die al 4 maanden niet meer achter het stuur heeft gezeten. Doodeng vond ik het! Maar wel eeeerg gaaf om in zo'n auto te rijden en al helemaal rondom de Borobudur tempel. Wie kan nou zeggen dat ie rijles heeft gehad in een oldtimer beatle rondom de Borobudur tempel in Indonesie? Dat bedoel ik maar.
Wel zat ik steeds als ik wilde schakelen met mijn hand in de deur.

Gisteren had ik een date met Tika, mijn voormalig begeleider van de kindergarten van Teruna Bangsa (inmiddels heeft ze ontslag genomen :( )
Eerst hebben we gegeten bij Roti Papi en daarna zijn we naar de poolhall gegaan. Tika had echter nog nooit gepooled en ik heb haar het spel uitgelegd en geoefend met het richten en stoten. Vervolgens verslaat ze mij gewoon in een potje pool -.-

Vandaag heb ik nog eens even goed naar het rooster gekeken van Teruna Bangsa. Vrijdagen zijn altijd voor mijn scriptie, dus dan geef ik maar 1 les, aan Grade 3. Deze donderdag is er een feestdag, waardoor de school gesloten is. Dus deze week nog maar 2 dagen les.
Volgende week hebben alle leerlingen vakantie, behalve Grade 6, die hebben toetsen. Weer geen lesdagen dus, maar de leerkrachten zijn wel gewoon op school. Ik mag kiezen of ik op school ben of niet. Die week daarna is al mijn laatste week! En dan is de school vanwege feestdagen gesloten op dinsdag en donderdag!
Dit betekent nog welgeteld 3 volle lesdagen, totdat mijn project hier voorbij is.
On-ge-lofelijk. Hoe snel dit ging.
Ik heb van mijn mentor in Nederland de reactie gekregen dat ik geen Persoonlijk Ontwikkelingsplannen meer hoef in te leveren, omdat ik bewezen heb voldoende te kunnen reflecteren inmiddels (JEEJ!) Dit betekent dus vanaf nu echt volle bak mijn aandacht kunnen geven aan mijn scriptie. Zeker met die dagen waar de leerlingen vrij zijn en ik dus ook geen focus op lesgeven hoef te leggen.
Ik ben nu op het punt waar ik het opzet van mijn onderzoek ga beschrijven en kan dus hopelijk deze week werken aan het vormgeven van mijn interviews, vragenlijsten en observaties. Dan kan ik deze volgende week, wanneer de andere leerkrachten ook volop de tijd hebben gezien de leerlingen vrij zijn, deze afnemen en komt alles nog goed op zijn pootjes terecht.
Wellicht zou ik dan deze vragenlijsten via de mail naar De Blokkendoos kunnen sturen, hier data verzamelen, en dan zou zelfs de kans nog bestaan dat ik gewoon mijn scriptie voor de deadline van 1 juli in kan leveren. en het geheel ook niet meer in Nederland hoef af te ronden.
Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen en maar gewoon even kijken hoe het lopen gaat :)

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (6)

13 mei 2014 10:40 | Door: Nelly

Lieve Danique,en weer heb ik genoten van jou reisverslag,als je ze allemaal zou bundelen had je een mooi boekwerk.Het schiet nou wel heel hard op met je stage-periode,jullie hebben meer vrij dan dat je hoeft te werken.Geniet nog van de weken die komen gaan en de groetekes en dikke knuf.

13 mei 2014 13:11 | Door: moeti

Lieve, lieve, lieve, lieve, lieve, lieve, lieve, heb ik al lieve gezegd? Lieve schat van me

wat is dat een ellende zeg daar ieder weekend, je zal het allemaal maar moeten ondergaan, ik begrijp dat het heel zwaar voor je is, ( hhhuuummmm) je maakt wel veel mee zeg, hele leuke maar ook hele enge momenten, zoals die jongen die ze maar even aanraken, en dan gelijk in zo'n trance schiet, vreselijk lijkt me dat. En hoe vet cool is dat ook, om met die oldtimer van een kever rond te rijden, begrijp je wel, toen ik dat hoorde, dat ik hier met dicht geknepen billen zit, ik begrijp dat het voor jou echt super geweldig is allemaal? Maar nogmaals je doet het gewoon geweldig allemaal. Nog even, de laatste loodjes, en dan zit het er op voor jou, ( nou ja laatste loodjes) ik begrijp dat je het straks ook wel moeilijk zult hebben, als het voorbij is, maar Daan, ik vindt het wel tijd worden hoor, ik kan niet wachten, maar zo ver is het nog niet, nog een paar weekjes en dan ga je lekker backpacken, maar als dat voorbij is, ja dan wordt ik stapel gek, dan kan ik je eindelijk helemaal suf knuffelen, ik kijk er zo naar uit, dat kan ik geen mens vertellen. Nou schat succes nog, en tot horens. Love you love you love you love you love you love you. Dikke xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx zo genoeg neeeeeeeeee xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ik mis je wel erg hoor.

Helma

13 mei 2014 17:34 | Door: JOSE

Lieve Danique

Wat geniet jij toch van alles ,
maar het is ook heel leuk om dit allemaal te lezen.

ik wens je heel veel succes met je scriptie ,
en nog heeeeeel veel plezier !

XXXX JOSE

13 mei 2014 19:15 | Door: frieske

Stoer hoor, daar rijden waar alles anders is dan thuis. Nou maar hopen dat alles met je scriptie zo gaat zoals je nu hoopt. Geniet die laatste dagen dat je daar les geeft maar extra veel van de kinderen. Dikke x pa

16 mei 2014 06:38 | Door: tante marij

het blijft leuk en spannend om je verslagen te lezen wat maak je toch veel mee deze maanden dit is iets wat je nooit meer vergeet dus sla het allemaal maar op in die hersentjes van je en geniet er met volle teugen van laat ons maar fijn meegenieten door deze verslagen tot snel meid xxx

30 mei 2014 20:09 | Door: Ad

Hoi, super verslag. What else can i say. Doet de groetjes aan Janna en Anita.